3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
1 - 2 msk iskallt vatten
1 st zucchini ( mellan 300-350 g)
2 st lagom stora morötter
2 st salladslök eller 1 gul lök/rödlök
20 g färsk persilja (finhackad)
200 g fetaost
3 dl turkisk yoghurt (10 %) eller créme fraîche
2 st ägg
1 tsk chiliflakes
1 st citronskal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blad persilija
Chiliflakes
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform (ca 25-28 cm i diameter). Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Riv zucchini på ett rivjärn (på den grova sidan). Lägg i en bunke, salta och låt stå i ca 10 min.
Skala och riv morötterna 🥕 och lägg sedan åt sidan.
Lägg den rivna zucchini i en kökshandduk och krama ur så mycket vätska som det bara går.
Blanda zucchini, morötter, persilja, yoghurt/créme fraîche, fetaost (spara lite till att toppa pajen med) ägg och krydda med salt, peppar och chiliflakes. Tvätta citronen ordentligt och skala ner citronskal. Rör om allt.
Häll ner fyllningen i pajskalet och smula över resterande fetaost och strö över lite chiliflakes. Grädda pajen i mitten i ca 35-40 min. Täck pajen med aluminium de första 20 minuter av gräddningstiden.
Ta ut pajen och toppa med finhackad persilja. Låt pajen stå 15-20 min innan serveringen.