Ca 30 minuter

Jennie Walldéns Instanudlar

Jaa asså dvs hon gjorde dom i ett instainlägg, 21 mars 2022 om du vill kika själv. Men också ja receptet går skitsnabbt så insta i dubbel bemärkelse antar jag. Lätt, snabbt, gott. Lite bökigt att handla vetenudlarna som jag inte hittar på ICA, men dom var verkligen fetinggoda så HITTA DOM.

Joar Franzén

May 30, 2022

Ingredienser

10 cm purjolök, tunt skuren

2 st vitlöksklyftor, rivna

2 tsk ingefära, riven

2 msk koreanska chiliflakes, (eller 50/50 paprikapulver och sakta facking maria chiliflakes)

4 msk rapsolja

4 msk japansk soja

2 msk svart risvinäger, eller god hederlig balsamvinäger

4 tsk sesamolja

En liten nypa strösocker

200 g vetenudlar

1 st broccoli i små buketter

Gör så här

Sätt på en stort kastrull med vatten, och värm rapsoljan så den e så varm att du tänker att om den där strittar upp på mig är det raka vägen till SÖS. Ok, den ska inte ryka, men varm ska den verkligen vara.

Skiva purjon tunt. Se till att få med lite grönt, då blir rätten lite vackrare. Lägg i en bred skål, och riv i ingefäran och vitlöken här också. Sist också i med koreanska chiliflakesen, dom är typ lite mildare och med paprika smak, så tror verkligen 50/50 blandningen av paprikakrydda och dina ordinarie chiliflakes kommer göra tricket också.

Häll på den läskigt varma rapsoljan på blandningen, lite i taget. Det här är ett härligt steg, låt det ta tid att röra in rapsoljan som fräser till när du häller. Blanda ordentligt och fint.

Kvista av broccolin till små fina buketter. Salta upp det kokande vattnet och släng i broccolin tillsammans med vetenudlarna.

I din härliga hemgjorda chiliolja (som det ju basically är vad du gjorde tidigare), häll i japanska sojan, balsamvinägern, sesamolja, och en liten touch socker. Mycket härligt balanserat blir det, och ditt hem kommer lukta som ditt bästa thai-hak.

När nudlarna är klara (smaka av, smaka av, smaka av tills dom är lite alldente), rinn av dom och broccolin och släng i dom i skålen med amazing dofter. Rör om.

Toppa med lite rostade sesamfrön, jag slängde också på lite krossade jordnötter because why not! ÄT 🫠

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.