En enkel liten sallad med gottigheter. Jag åt den med färska rostade baguetter och ”lutenitsa röra”. Vilket är i princip som ajvarröra, fast detta är en bulgarisk rostad paprikaröra som är heelt ootrolig. Fick tipset från då @tjenavegan gjorde en ajvarröra. 😍
Original recept från instagram.com
Aug. 8, 2023
Ruccola
Färdigkokta rödbetor
Körsbärstomater
Valnötter
Brie ost
Lutenitsa röra
Färskost
Färsk baguette
Färsk timjan
Olivolja
Smör
Havssalt
Malen svartpeppar
Honung
Färsk timjan
Lägg ugnen på 150 grader.
Ta fram brie osten och ringa över olivolja, honung, havssalt, malen svartpeppar och färsk timjan över den.
In med den i ugnen i typ 10-15min. Håll koll på den!
Skär upp de färdigkokta rödbetorna i mindre bitar. Stek dem i smör, honung, salt och peppar. Lite rosmarin om man vill.
Tillsätt sedan körsbärstomaterna i stekpannan, stek tills de får fin färg.
Torrosta valnötterna med lite havssalt en sväng.
Skölj ruccolan.
Bygg ihop till en sallad.
Rosta baguetterna i ugnen eller i brödrost. Servera baguetterna med lutenitsa röran. Lutenitsa röran: Blanda ihop färskost, lutenitsa, pressad vitlök, salt och peppar. Klart!