En fantastiskt god och klassisk soppa som passar både till förrätt och varmrätt. En fördel är att ha eldfasta skålar men vi valde att servera den i vanliga skålar och det går lika bra. 😊
Sept. 25, 2023
6 st gula lökar
st Vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong buljong
1 dl vitt vin
1 tsk timjan
Salt
Peppar
4 st skivor vitt bröd
150 g cheddarost
Skala och skär löken i tunna skivor. Skala vitlöken och skär i mindre bitar. Fräs löken i smör tills den fått ljusbrun färg.
Strö över vetemjöl och rör om. Späd med buljong och tillsätt vinet. Koka under lock ca 15 min. Tillsätt kryddorna och smaka av med salt.
Har eldfasta skålar häller du upp soppan i dom. Rosta brödet. Lägg brödet i soppskålarna och strö över osten. Gratinera i 275°C ca 10 min.
Om du inte har eldfasta skålar kan man rosta bröden i ugnen med cheddarosten på. Häll den varma soppan i sopptallrikar och sen brödet på efter att det varit i ugnen.