Inget slår hemlagat mos och i sällskap med chilismör och biff kan det inte bli något annat än succé!
Sept. 26, 2023
500 g biff eller entrecôte
750 g mjölig potatis
4 st vitlöksklyftor
1.5 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g rumsvarmt smör
1 tsk sambal oelek
0.5 st rivet skal av lime
0.5 tsk salt
2 msk hackad gräslök
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet på potatisen och mosa den.
Värm grädden och rör ner den i moset.
Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Salta peppra.
Rör ihop chilismöret och stek sen köttet i en stekpanna.
Lägg upp på tallrikar och lägg bred chilismöret på köttet. Servera med potatismos och kokt broccoli.