Lidl har en chockerande god gnocchi som är både glutenfri och vegansk.
May 29, 2022
0.5 dl olivolja
1.5 msk vitvinsvinäger
1 msk agavesirap
1 msk dijonsenap
1 st liten vitlöksklyfta
Salt och peppar efter smak
500 g glutenfri och vegansk gnocchi
250 g champinjoner
10 st soltorkade tomater
65 g babyspenat eller annan grön sallad
1 st röd eller gul paprika
Veganskt smör att steka i (ex. naturli)
Strimla soltorkade tomater. Skär paprika i lagom munsbitar och häll över i en stor salladsskål tillsammans med spenaten.
Halvera och skiva champinjonerna. Hetta upp veganskt smör i en panna, stek champinjoner på medelvärme tills dess vätska kokats upp och därefter får lite stekyta. Häll ner i salladsskålen.
Värm upp stekpannan igen med 2 msk vegansk smör. Stek gnocchin på medelvärme tills de fått gyllene yta. Krydda med flingsalt och peppar. Häll över i salladsskålen.
Häll ner samtliga ingredienser till dressingen i en liten redningsburk och skaka skiten ur den. Blanda ner dressingen i salladen.