Indisk Chicken Tikka inspirerad kycklingbowl med myntayoghurt! Massa spännande smaker och fräscht. Kycklingen grillas helst men kan även tillagas i stekpanna eller ugn.
Aug. 6, 2023
Kycklingmarinad
900 g kycklinglårfilé
2 msk tandoorikrydda santa maria (burk!)
1.5 dl turkisk yoghurt
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk honung
2 tsk citron eller lime
1 tsk salt (gärna kosher)
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
0.5 tsk chilipulver
Myntayogurt
2.5 dl turkisk yoghurt
0.5 kruka mynta
1.5 tsk citronjuice
0.25 tsk vitlökspulver
0.25 tsk salt
0.5 tsk honung
Valfria grönsaker + nötter
Blanda ihop marinad och lägg i påse tillsammans med kycklingen minst ett par timmar i kylskåpet.
Grilla, stek eller tillaga kycklingen i ugnen.
Mixa ihop myntayoghurten med stavmixer och låt stå kallt tills du ska äta.
Förbered grönsakerna. Bröd, tex naanbröd kan också vara mumsigt till.