Denna har jag gjort sen urminnes tider. Frugan älskar den. Funkar lika bra som vardagsräddare som till fredagsmyset.
Original recept från www.instagram.com av Millis Wernersson
Aug. 6, 2023
400 g tagliatelle
2 msk olivolja
4 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
2 st schalottenlökar
1 msk mortlade fänkålsfrön
200 g körsbärstomater
1 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
Dl pastavatten
3 msk hummerfond
1 knippe dill, finhackad
3 msk citronsaft
200 g räkor eller kräftstjärtar, skalade
Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka vitlök, röd chili & schalottenlöken. Halvera körsbärstomaterna.
Hetta upp en panna på medelvärme & fräs vitlök, chili, schalottenlök & fänkålsfrön mjukt utan att få färg.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem gå med tills de karamelliseras.
Tillsätt grädde, hummerfond & citron. Låt koka ihop i ca 10-15min.
Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i 2/3 av kräftstjärtarna/räkorna och den finhackade dillen. Lägg i pastan och blanda försiktigt men väl.
Lägg upp på tallrikar och garnera med resten av kräftstjärtarna/räkorna och en dillkvist. Servera!