Klassisk fruktkräm på torkad frukt (plommon, aprikoser, fikon, äpplen) eller gör bara plommonkräm - så enkelt och så gott! Servera krämen med gräddmjölk 🥰
Aug. 2, 2023
250 g torkad frukt
7.5 dl vatten
0.75 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl
0.5 dl vatten
Om man vill, så kan man skära frukten i mindre bitar. Lägg frukten i en kastrull. Häll på vattnet och låt koka ca 10 min på svag värme.
Tillsätt strösocker och låt koka ytterligare 5 min.
Rör ihop potatismjöl och vatten. Dra kastrullen från värmen. Rör ner redningen.
Ställ tillbaka på värmen och låt koka upp. Häll upp krämen i en skål. Sockra på ytan (så det inte blir tjockt hårt skinn).
Servera krämen ljummen eller kall tillsammans med mjölk eller gräddmjölk.