3 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
1 st ägg
75 g smör
3 - 4 st mogna päron
Kanel
Strösocker
1 tsk mald/stött kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver i en bunke. Skiva smöret och nyp in det i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och ägg och blanda till en smet.
Smörj en rund form med avtagbar kant (kläm fast ett bakplåtspapper i botten) och häll i smeten.
Skala och skär päronen i bitar. Blanda päronbitarna med lite kanel och strösocker och blanda runt.
Sprid ut päronbitarna över smeten och strö över med mald/stött kardemumma. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås som man gör så här: blanda 2 äggulor med 2 msk florsocker och en liten tesked vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker) och rör sen ner äggsmeten i 2 dl vispad grädde.