Kycklingwok - enkelt och galet gott đ„° Bakpulver eller bikarbonat anvĂ€nder man för att fĂ„ köttet mörare.
Aug. 1, 2023
1 kg kycklingfilé
2 tsk bakpulver eller bikarbonat
1.5 msk majsstÀrkelse
2 - 3 st vitlöksklyftor, pressade
Salt & peppar, efter smak
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st knippa salladslök
1 st lagom stor zucchinin
200 g fÀrska champinjoner
1 - 2 st morötter
Olja till stekning
1 dl sweet chilisÄs
1 dl ostronsÄs
2 - 3 msk japansk soja
1 msk majsstÀrkelse
1 msk riven fÀrsk ingefÀra
1 msk risvinÀger
1 st kyckling-buljongtÀrning eller fond (löses upp i 1 dl kokvattnet
2 tsk sesamolja
2 msk farinsocker eller strösocker
SkÀr kycklingen i tunna strimlor. Blanda kyckling med majsstÀrkelse, bakpulver, salt och pressad vitlök.
Skala morot och skÀr i smala stavar. SkÀr paprika, champinjoner och zucchinin i mindre bitar. StÀll Ät sidan.
Lös upp buljongtÀrningen i 1 dl kokt vatten. Blanda samtliga ingredienser till sÄsen i en skÄl.
Hetta upp en stekpanna eller wok med oljan och stek kycklingen pÄ hög vÀrmen, kycklingen ska stekas helt genomstekt. LÀgg över kycklingen pÄ en tallrik. StÀll Ät sidan.
Stek samtliga grönsaker och champinjoner i samma, stekpanna pÄ högvÀrme sÄ de fÄr bara en stekt yta.
VÀnd tillbaka kycklingen och hÀll över sÄsen, koka 1-2 min pÄ hög vÀrmen tills sÄsen har tjocknat nÄgot.
Servera direkt med nykokt nudlar eller ris.