Här kommer ett recept på cirka 8-10 pannkakor som jag själv är väldigt nöjd med! Jag har ju länge ätit glutenfritt men sedan i upptäckte att Mila är allergisk mot mjölk och ägg så har det blivit lite knivigare med vissa rätter. Pannkakor är ju en sån. Det känns ju som det inte finns något kvar om man ska göra pannkakor utan ägg, mjölk och gluten. Men vet ni, det går alldeles utmärkt! Lite ömtåligare vid vändning men så goda! Jag stekte de så kanterna blev lite frasiga och resten av pannkakan härligt mjuk.
May 24, 2022
3 dl gluten- och mjölkfri mjölmix
0.5 tsk salt
0.5 dl rapsolja
2 dl vatten
4 dl havremjölk
Mjölkfritt margarin
Blanda mjölmix och salt i en bunke. Tillsätt olja och vatten och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt havremjölk, lite i taget och vispa ihop till en smet. Låt stå några minuter.
Hetta upp en stekpanna med margarin och stek pannkakorna på medel/hög värme på båda sidor. Använd ordentligt med fett i pannan och våga vänta lite till innan du vänder för pannkakorna får inte färg så snabbt och de är lite ömtåligare än vanliga pannkakor. Annars är det risk att de går sönder vid vändningen.