Nu ska ni få ett nytt toppenrecept! Rabarber är ju gott och väldigt somrigt och jag har en hel del rabarberrecept på bloggen sedan innan. Men eftersom jag har en snabbväxande rabarber här hemma så fick det blir några nya även i år
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
July 30, 2023
600 g rabarber
300 g jordgubbar
2 msk potatismjöl
150 g mjölkfritt margarin
2 dl glutenfri mjölmix
3 dl havregryn
1 dl brunt farinsocker
Nypa salt
100 g vegansk vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarber i centimetertjocka bitar. Snoppa jordgubbarna och halvera de. Lägg rabarber och jordgubbar i en smord pajform och strö över potatismjöl och blanda runt.
Skär margarinet i tärningar och lägg i en bunke tillsammans med mjölmix, havregryn, farinsocker och en nypa salt. Nyp ihop till en smuldeg.
Hacka vit choklad och blanda med smulorna. Fördela över rabarber och jordgubbar.
Ställ pajen i ugnen ca 25 minuter så den får fin färg. Om den får färg snabbt kan du lägga på aluminiumfolie när den går klart.