Ett mycket gott tilltugg/snitt med svärdfisk som fungerar året om.
July 27, 2023
1 påse crostini
1 kruka persilja
1 - 2 st vitlöksklyftor
1 burk crème fraiche
300 g svärdfisk
1 st rödlök
80 g lax, sik eller löjrom
Salta och peppra svärdfisken. Bryn sedan svärdfisken med smör och olja i het panna. Se till att den inte blir torr. Ta av fisken och låt svalna.
Hacka rödlöken och skala vitlöksklyftorna. Sautera löken i stekpanna, fördelaktigt kan stekfett som använts till svärdfisken ligga med för extra smak till löken.
Pressa en till max två vitlöksklyftor i crème fraichen. Salta något, peppra och rör om.
Skär svärdfisken i tunna skivor och lägg på respektive crostini. Addera crème fraichen, därefter den sauterade rödlöken och därefter rommen. Garnera med persiljeblad.