Lyxiga och lita matigare snittar som så väl fungerar som förrätt som Amuse-bouche
July 27, 2023
16 st blinier
250 g hälleflundra
1 burk smetana
40 - 50 g parmesanost
1 st rödlök
80 g forellrom
0.5 kruka dill
0.5 kruka gräslök
Om köpta blinier, stek dessa i medelvarm panna så att de får lite färg. Låt sedan dessa svalna på ett fat.
Salta och peppra hälleflundran och stek den sedan i smör, på hög värme men fort. Den får inte bli genomstekt och torr. Låt svalna på tallrik.
Finhacka rödlöken, gräslök och dillen. Spara dock lite till garnering. Riv parmesanosten på den fina delen av rivjärnet. Blanda sedan ned parmesanosten samt den hackade dillen i smetanan.
Lägg blinierna på ett serveringsfat. Skiva hälleflundran i tunna skivor och lägg på respektive blinier. Addera smetanan ovanpå. Strössla över rödlöken och gräslöken och toppa därefter med forellromen. Garnera slutligen med dillkvist.