Gör din egna jordgubbssylt med detta recept som blir mycket godare Àn köpt.
May 22, 2022
2 liter (1 kg) jordgubbar (fÀrska eller tinade frysta)
5 dl (475 g)Â syltsocker
Skölj och rensa jordgubbarna. LÀgg dem i en kastrull. 2 liter (1 kg) jordgubbar (fÀrska eller tinade frysta
HÀll pÄ syltsockret och mosa lite med en gaffel. (Hur mycket man mosar beror pÄ hur stora bitar jordgubbar man vill ha i sin sylt, jag tycker det Àr gott med lite större bitar sÄ jag mosar inte sÄ mycket. Vill man ha helt slÀt sylt kan man anvÀnda en mixer.)
LÄt sedan koka upp pÄ medelvÀrme under omrörning. LÄt koka ca 10 minuter. Om det skvÀtter, sÀnk vÀrmen, men inte mer Àn att det fortfarande kokar. Om det skummar mycket kan man ta bort skummet med en sked, det gör att jordgubbssylten fÄr lÀngre hÄllbarhet
HÀll upp i rena glasburkar med tÀtslutande lock. För lÀngre hÄllbarhet kan man stÀlla in glasburkarna i 100°C varm ugn innan man hÀller upp sylten.