En krämig soppa gjord på potatis, blomkål och lök. Alldeles perfekt för regniga och svalare dagar. Soppan är toppad med knaperstekt bacon, tryffelolja, persilja och ett härligt ostchips.
July 26, 2023
300 g blomkål fryst
5 st potatis
1 st gul lök
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk syrad grädde
Salt
Svartpeppar
1 msk citron
1 pkt bacon
Tryffelolja
Persilja
Parmesan
Riven ost (valfri)
2 msk grönsaksfond
Skala och dela potatis och lök. Blanda riven ost, parmesan och persilja i en skål och lägg ut små högar på en plåt med bra mellanrum.
Lägg i potatis, lök, blomkål och buljongtärning tillsammans med vatten i en kastrull och ställ in plåten med ost i ugnen.
Börja steka bacon medans det andra kokar sig mjukt i kastrullen. Obs: Spara stora delar av vattnet innan du häller av grönsakerna. Glöm inte ta ut ostchipsen (dom ska ha fått fin brun färg) och låt dom sedan svalna lite på en tallrik.
Lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen, häll på fond, riv i lite parmesan och börja mixa. Addera sedan syrad grädde, lite svartpeppar och citron och mixa soppan slät. Smaka av med salt.
Toppa sedan med knaperstekt bacon, några droppar tryffelolja och en nypa persilja. Och såklart ostchipset.