Här har du ett recept som både går fort och är gott! Uppskattat av hela familjen med då man kan plocka lite vad man vill ur fatet. Du väljer hur het du vill göra den genom att anpassa mängd sriracha och gochujang.
July 26, 2023
500 g kycklingfärs
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 msk japansk soja
1 msk gochujangsås
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
Svartpeppar (en nypa)
Lite chili flakes
Salt
Grönsaker tex paprika, mango, gurka, morot, sojabönor, avokado mm
Sushiris
Srirachasås
Majonäs
1 vitlöksklyfta
Blanda färsen med soja, vitlök, gochujang, olja och krydda. Låt dra lite.
Hacka alla grönsaker och koka riset.
Blanda majonäs med sriracha och smaksätt med liten vitlöksklyfta pressad & salt.
Stek färsen, gärna så att det blir lite färg och större ”klumpar”. Vill du kan du slänga med lite strimlad salladslök mot slutet.
Servera allt tillsammans! Ponzusås är gott till med likaså lite nötter.