Går inte att bara äta en.
Original recept från mykitchenstories.se av Camilla Hamid
July 25, 2023
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g daimbitar eller grovt hackad daimchoklad
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och daimbitar. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera.