Syrlig och god. Mammas recept. Jag gillar att ha extra digestive och smör för att få en tjockare botten.
July 25, 2023
10 digestivekex
50 g smält smör
6 dl gräddfil
2 dl socker
1 tsk vanillinsocker
Rivet skal och saft av en citron
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
Frukt och bär
Låt gräddfilen rinna av i ett melittafilter i några timmar, gärna över natten.
När gräddfilen är avrunnen: Stöt kexen i en mortel och blanda smulorna med det smälta smöret. Platta ut blandningen i en form och ställ den kallt för att stelna (frysen).
Blanda den avrunna gräddfilen med socker, vanillinsocker, skal och saft av citronen.
Vispa äggvitor och grädde var för sig i separata bunkar till hårt skum. Blanda sedan ihop alltsammans försiktigt med en slev.
Bred ut krämen i formen, täck över med plastfolie och ställ i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut tårtan ca 30 minuter innan den ska serveras och garnera med frukt och bär.