75 g smör
2.5 dl mjölk
25 g jäst
0.5 tsk salt
6 - 7 dl mjöl
Köttfärs
Ost
Om du inte har rester av köttfärs, stek denna först så att den hinner svalna.
Smält smöret.
Smula jästen i en stor bunke. Blanda mjölken i smöret och se till att det blir fingervarmt.
Häll över mjölk- och smörblandningen i jästen lite i taget, så att den löses upp. Tillsätt saltet.
Addera mjölet lite åt gången och arbeta ihop till en deg.
Låt degen jäsa i 20-30 minuter. Riv osten under tiden.
Knåda och kavla ut degen och lägg den på en plåt där du kavlar ut den till kanterna. Fyll degen med den kalla köttfärsen och osten. Vik upp kanterna på kortsidorna och ena långsidan. Rulla ihop till ett bröd.
Låt brödet jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Pensla brödet med ägg och skåra det med en kniv.
Grädda i 30 minuter (om du gör två bröd, byt plats på dem efter halva tiden).