Går snabbt och enkelt att göra degen på kvällen och sedan baka ut morgonen efter! Fick receptet av Katarina. Originalreceptet är från kokaihop.se
July 25, 2023
25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1.5 tsk salt
570 g vetemjöl (9,5 dl)
60 g grahamsmjöl (1 dl)
Kväll: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet. Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. (Ej maskin). Degen ska vara lite kladdig. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.
Nästa morgon: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och skär så stora bitar du vill ha. Pudra över lite mjöl för synintrycket! Lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225ºC i ca 15-20 minuter.