500 g lammkött
2 st lök
3 st vitlök
2 tsk ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
2 msk mandelmjöl
400 g krossade tomater
2 dl kokosmjölk eller grädde
2 msk olja
Salt efter smak
Koriander till garnering
Hetta upp olja i en stor gryta över medelhög värme. Tillsätt löken och stek tills den blir mjuk och genomskinlig.
Tillsätt vitlök och ingefära och stek i ytterligare 1-2 minuter tills det doftar gott.
Tillsätt kryddorna (garam masala, spiskummin, korianderpulver, kardemumma, kanel, chilipulver och gurkmeja) och rör om så att kryddorna täcker lök- och vitlöksblandningen.
Tillsätt lammköttet och stek tills det får en fin gyllenbrun färg runtom.
Tillsätt mandelmjöl och rör om så att det blandas väl med köttet.
Tillsätt krossade tomater och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt grytan småputtra under lock i ca 1,5-2 timmar, eller tills köttet är mört.
När köttet är mört, tillsätt grädden eller kokosmjölken och låt koka upp igen. Låt grytan puttra i ytterligare några minuter tills såsen blir tjock och krämig. Smaka av med salt.
Servera den indiska kormagrytan med lamm tillsammans med basmatiris eller naanbröd. Garnera med färsk koriander för extra smak och färg.