4.5 dl mjöl
4 msk kallt vatten
150 g smör
0.5 tsk salt
500 g köttfÀrs
2 dl vatten
1 st pÄse tacokrydda (28 gram)
2 dl creme fraiche
Cocktailtomater
3 dl riven ost
1. SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
2. Börja med pajdegen. Nyp ihop rumsvarmt smör, vetemjöl och salt. HÀll i vatten och knÄda en deg. Man kan göra detta i en köksassistent ocksÄ. LÀgg degen i en plastpÄse och lÄt stÄ kallt i 30 min.
3. Kavla ut pajdegen och tÀck en pajform. Nagga botten och förgrÀdda i ca 10-15 minuter.
4. Stek köttfÀrsen sÄ den fÄr fÀrg runtom. HÀll i tacokryddan och vattnet. LÄt vattnet puttra in i köttfÀrsen helt. HÀll i creme fraiche och koka upp och lÄt sedan puttra pÄ medelvÀrme i ca 5 min.
5. Ta ut pajskalet och hÀll köttfÀrsen i pajformen. Dela cocktailtomaterna och lÀgg dem över. Toppa med riven ost. In i ugnen igen i 20-25 min. Ett tips Àr att tÀcka pajkanterna med smala remsor av folie, det gjorde jag. DÄ brÀnns dem inte.
6. Servera till creme fraiche, tacosÄs och valfria grönsaker. Gott med nachoschips till ocksÄ.