0.5 st lime
1 st limecezt
0.3 st gurka
2 st kiwi
1 knippe persilja
2 knippe mynta
2 knippe anansbasilika (ej ett måste)
0.5 färsk röd chili
1 tsk olivolja
0.5 tsk honung
1 tsk ättika
Salt
250 g scampi
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 - 2 krm cayennepeppar
1 tsk limejuice
1 tsk olivolja
Salt och peppar
1 msk gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk limejuice
1 msk chilisås
0.5 tsk tabasco
1 tsk lökpulver
1 kruka mynta
6 st små tacobröd
Börja med att marinera räkorna. Blanda ingredienserna till marinaden och rör runt räkorna. Ställ åt sidan.
Gör salsan: Hacka gurka och kiwi i små bitar och finhacka örterna, chilin och vitlöken. Blanda allt i en skål.
Blanda de blöta ingredienserna och salt i en liten skål och häll över kiwiblandningen. Rör runt.
Gör tacosåsen: blanda alla ingredienser i en skål.
Stek scampin på hög värme i någon minut på varje sida tills de fått lite färg.
Servera kiwisalsa och scampi i varma tacobröd, ringla över såsen och toppa med mynta.