En härlig vardagsrätt. Renkött är ett väldigt delikat kött som passar lika bra till fest som vardag.
July 23, 2023
500 g renskav
3 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
2.5 msk svartvinbärs gelé
1 msk dijonsenap
2 msk brynt schalottenlökfond
1 msk kalvfond
1 msk japansk soja
2.5 dl grädde
2.5 dl mjölk
Salt & peppar
Smör & olja att steka i
Hackad persilja
Stek renskaven på hög värme så den får en härlig färg salta och peppra.
Hacka löken & vitlöken och låt den steka med i någon minut.
Tillsätt mjölet och stek någon minut till.
Tillsätt övriga ingredienser förutom den hackade persiljan.
Låt nu koka på låg värme under lock i ca 25 min.
Smaka av med salt & peppar samt ev lite soja.
Strö över den hackade persiljan och servera med ris eller kokt potatis.
Även lite rårörda lingon passar utmärkt att serva till men mina var slut 😁