De här sega cookiesen smakar salted caramel och vit choklad och är otroliga! 🍪 receptet gör 8 kakor.
July 25, 2023
3 msk smör
1 dl farinsocker
1 st äggula
1 tsk vaniljextrakt,
1 st dryg dl mjöl
1 tsk (lite mindre) bakpulver,
Pyttelite salt
1 msk grädde
6 st karamellbitar werthers
Flingsalt
Vit choklad
Sätt ugnen på 165 grader över- och undervärme.
Smält smöret. Vispa tillsammans med farinsockret.
Rör ner äggulan och vaniljsockret.
Bland mjöl, salt och bakpulver i en separat bunke.
Rör ner mjölblandningen i smeten tills den precis är blandad. Rör inte mer än nödvändigt.
Rulla degen till 8 lika stora bollar. Om du vill ha större cookies kan du göra 6 stycken.
Tryck ut kakorna lätt på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem vila medan du gör kolasåsen.
Lägg kolorna och grädden i en mikrosäker skål. Mikra på medelhög värme i 15 sekunder åt gången och rör emellan tills kolorna är helt smälta.
Ringla kolasåsen över kakorna och grädde i ugnen i 12 minuter.
Direkt efter att du tagit ut kakorna; tryck ner några småbitar vit choklad och toppa kakorna med flingsalt.
Låt dem gärna svalna innan du äter dem så blir de sådär härligt sega!