Kakan gĂ„r fort att göra! Kanel och pĂ€rlsocker Ă€r goda smaksĂ€ttare i denna mjuka och saftiga kaka đ„° đĄTips! Om man t.ex. vill ta med sig kakan pĂ„ picknick eller Ă„ker och hĂ€lsar pĂ„ nĂ„gon⊠DĂ„ kakan har svalnat, sĂ„ tĂ€cker man över den med bakplĂ„tspapperet som sticker upp utanför kanterna.
July 23, 2023
1 st Àgg
1 dl strösocker
1.5 tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smÀlt smör
2.5 dl vetemjöl
Kanel
PĂ€rlsocker
1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. KlĂ€ en rund form, 20â22 cm i diameter med bakplĂ„tspapper.
2. Vispa Àgg och socker pösigt i en bunke. TillsÀtt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slÀt smet.
3. Bred ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pÀrlsocker över kakan.
4. GrĂ€dda kakan mitt i ugnen i 25â30 min. KĂ€nn med en provsticka att kakan Ă€r klar. LĂ„t den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud pĂ„ fika đ„°