Odlar egen gurka, så det här receptet använder jag när gurkorna skördas hemma. Tips! Skiva gurkan med en mandolin eller en matberedare… Då blir det på nolltid fina, tunna skivor gurka 🥰 Obs! Diska burkarna och locken väl! Ställ in dem i ugnen på 100 grader (ca 30 min). 🥰
July 23, 2023
Ingredienser
1 kg gurka
3 msk senapsfrön
5 - 7 st dillkronor
3 dl vatten
5 dl strösocker
2 dl ättikssprit (12 %)
2 msk salt
Skölj och skiva sedan gurkan tunt.
Låt vatten, strösocker, ättikssprit och salt koka upp i en kastrull.
Ta ut den heta burken ur ugnen och fyll den med gurka, senapsfrö och dill. Obs! Fyll inte burken hela vägen upp med vätska, för efter några minuter har gurkan krympt och man kan trycka ner flera lager till, innan man toppar med den sista lagen och stänger burken.
Häll över lagen, täck med plastfolie och stäng genast burken, när den är ordentligt fylld. Obs! När burken väl är stängd, så ska den inte öppnas förrän den ska ätas!
Låt kallna och förvara svalt.