Odlar egen gurka, sĂ„ det hĂ€r receptet anvĂ€nder jag nĂ€r gurkorna skördas hemma. Tips! Skiva gurkan med en mandolin eller en matberedare⊠DĂ„ blir det pĂ„ nolltid fina, tunna skivor gurka đ„° Obs! Diska burkarna och locken vĂ€l! StĂ€ll in dem i ugnen pĂ„ 100 grader (ca 30 min). đ„°
July 23, 2023
Ingredienser
1 kg gurka
3 msk senapsfrön
5 - 7 st dillkronor
3 dl vatten
5 dl strösocker
2 dl Àttikssprit (12 %)
2 msk salt
Skölj och skiva sedan gurkan tunt.
LÄt vatten, strösocker, Àttikssprit och salt koka upp i en kastrull.
Ta ut den heta burken ur ugnen och fyll den med gurka, senapsfrö och dill. Obs! Fyll inte burken hela vÀgen upp med vÀtska, för efter nÄgra minuter har gurkan krympt och man kan trycka ner flera lager till, innan man toppar med den sista lagen och stÀnger burken.
HÀll över lagen, tÀck med plastfolie och stÀng genast burken, nÀr den Àr ordentligt fylld. Obs! NÀr burken vÀl Àr stÀngd, sÄ ska den inte öppnas förrÀn den ska Àtas!
LÄt kallna och förvara svalt.