Den BÄSTA vegetariska lasagnen!
July 22, 2023
2 pkt färska lasagneplattor
2 vitlöksklyftor
400 g frusen bladspenat
1 pkt ricottaost
1 burk körsbärstomater
1 liten gul lök
1 tomat
1 dl parmesan
1 msk olivolja
Bechamelsås (köpt eller hemgjord)
Salt och peppar
Lite honung
Hetta upp en stekpanna med olivolja och pressa ner den ena vitlöksklyftan. Lägg i den tinade spenaten och fräs tills den är genomvarm. Häll på ricottan och rör runt. Salta och peppra lite.
Hetta upp en kastrull med olivolja och pressa ner den andra vitlöksklyftan. Hacka löken och lägg ner. Stek på medelvärme tills löken är mjuk. Tärna tomaten och lägg ner. Häll på körsbärstomaterna och låt puttra en stund.
Salta och peppra tomatsåsen, smaksätt eventuellt med lite honung.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll olja i botten på en ugnsform och börja med spenat/ricottaröran. Varva spenat/ricotta, tomatsås, lasagneplattor och bechamelsåsen i formen. Avsluta med bechamelsås och riven parmesan på toppen.