På hösten är det gott att ha nyplockade trattkantareller i mustiga, härliga och varma grytor 🥘 Fixa ett långkok på en god högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller 👍 Smaskens! 😋 Högrevsgrytan består av färre ingredienser, men med mycket smak 🥰
July 22, 2023
600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
2 st gul lök eller rödlök
3 st vitlöksklyftor
1 kruka timjan
4 dl rödvin
2 dl kalvfond
3 dl vatten
3 st lagerblad
3 msk vetemjöl
2 msk olja
1 msk smör
300 g trattkantareller
100 g salladslök
Salt & svartpeppar
Potatispuré
Gräslök – till garnering
1. Börja med att koka potatisen till potatispurén. Skär högreven i kuber om 4 cm stora. Gör samma med fläsket. Bryn köttet i en gryta med olja och smör. Stek i omgångar så köttet får fin yta. Lägg åt sidan.
2. Fräs fläsket i samma gryta. Medans fläsket steker hacka lök, vitlök och timjan. Tillsätt i grytan. Låt mjukna en stund. Strö i vetemjölet och låt steka ut.
3. Tillsätt rödvin, kalvfond och vatten. Lägg ner köttet och ha i lagerblad. Låt puttra i 3 timmar under lock tills köttet är mört och fint.
4. Borsta rent kantarellerna och finhacka salladslök. Stek i en torr panna tills vattnet lämnat svampen. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar. Häll ner svampen i grytan.
5. Färdigställ potatispurén och finhacka gräslök. Servera tillsammans med grytan, smaklig måltid! 🥰