https://saltsomsocker.se/kladdkaka-med-mork-choklad/
Original recept från saltsomsocker.se av Linn Utbult
Jan. 21, 2024
100 g smör
75 g mörk choklad
2 st ägg
3 msk kakao
1.5 dl strösocker
1 dl brun farin
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, fodra en form med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme, ta av från plattan och häll i hackad choklad, rör om tills chokladen smält helt.
Rör ihop alla ingredienser med en slickepott eller ballongvisp i kastrullen utan att vispa in luft i smeten.
Grädda i ca 16-19 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den.
Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar, helst över natten innan du serverar med lättvispad grädde.
Pudra över kakao på kladdkakan om du gillar det, gott med lite bitterhet mot det söta!