225 g smör
6 dl strösocker
5 st ägg
7.5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
125 g hallon (frysta eller färska)
150 g smör
2 dl hallon
100 g vit choklad
7 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och strösocker 5-10 minuter. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt de torra ingredienserna växelvis med smöret i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan. Tryck ner hallonen i smeten. Grädda ca 25 minuter och låt svalna.
3. Gör glasyren. Smält smör och hallon. Tillsätt chokladen och siktat florsocker och vaniljsocker. Blanda tills glasyren är slät. Bred ut på kakan. Strö över kokos.