600 st – 700 g fläskfilè
2 st vitlöksklyftor
0.5 kruka grovklippt persilja
100 g kallt smör (äkta smör)
1 st äggula
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 krm cayennepeppar
0.5 tsk timjan
Salt
1. Hacka vitlöksklyftorna och persiljan och lägg i det i en matberedare. Kör runt en liten stund. Ha i de övriga ingredienserna, smör, äggula, tomatpurè, mango chutney, cayennepeppar och salt. Kör runt tills man har ett kryddsmör. Ställ det kallt medans köttet bryns.
2. Putsa, salta och peppra fläskfilén. Klicka i en stor klick med smör i en stekpanna och stek så hela fläskfilén får en stekyta. Sänk värmen och lägg på lock på stekpannan och låt fläskfilén eftersteka i ca 15 min. Skär lite i fläskfilén för att se att den är genomstekt. Skär upp den i ca 2-3 cm breda skivor och lägg i en ugnsfast form.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Ha på kryddsmöret över fläskfilébitarna och ställ högt upp i ugnen och gratinera i ca 1 minut. Kryddsmöret ska precis börja smälta lite. Njut till t ex klyftpotatis, ugnsbakade smöriga potatisar, krossade potatisar med vitlök.