En efterrätt som till skillnad från många andra gräddglassar ska frysas stillastående, och inte kräver regelbunden omrörning. Parfait passar perfekt när man vill göra desserten i förväg och frysa in. En mycket uppskattad dessert till nyår! 🥰
July 18, 2023
4 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
0.5 tsk äkta vaniljpulver
250 g hallon
1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av strösockret lite i taget under vispning och vispa till en fast maräng.
2. Vispa äggulor och resten av strösockret vitt och pösigt. Vispa grädden.
3. Blanda ner hallon och vaniljpulver i äggulevispet. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
4. Häll smeten i en form, 1 1/2 l, och frys in i minst 5 timmar.
5. Tillbehör: Ta fram glassen 15 minuter före servering. Garnera med hallon och citronmeliss.