Ca 30 minuter

Krispig halloumi med toscansk brödsallad

Perfekt sommarmat med svenska tomater, örter och salt halloumi. Går snabbt att laga, går att laga till många - fördelarna är många! Recept från Tuvessonskan (tuvessonskan.se alt @tuvessonskan på Instagram)

Erika Alsin

July 18, 2023

Ingredienser

2 pkt à 200 g halloumi

2 dl ljus öl

2 dl vetemjöl

Panko

Salt + svartpeppar

Rikligt med rapsolja

Toscansk brödsallad

8 st skivor dagsgammalt surdegsbröd

God olivolja

200 - 400 g goda svenska tomater

0.5 st gurka eller 4 smågurkor

1 knippe mynta

1 knippe bladpersilja

Vit balsamvinäger

1 st liten rödlök

0.5 st lime

0.5 st liten vattenmelon

Salt + svartpeppar

Dillmajonnäs

2 dl majonnäs

1 pkt fryst dill (35 g)

1 st stor vitlöksklyfta

Salt + peppar

Gör så här

Börja med att göra salladen. Halvera tomaterna, dela vattenmelonen i munsbitar, finhacka örter (mycket, mycket), skiva gurkan och rödlöken tunt. Lägg på ett fat och ringla över lite vit balsamvinäger, olivolja och limesaft. Skölj av limen noggrant och riv därefter på limeskal.

Låt salladen stå och götta till sig och gör därefter dillmajonnäsen. Den är enkel. Allt du gör är att blanda majonnäs med dill och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och låt stå kallt till servering.

Dela brödet i bitar, stek i rikligt med olivolja tills att de är knapriga och gyllenbruna. Salta och peppra och blanda sedan brödet med salladen.

Dela halloumin på mitten så att det totalt blir 4 tjocka filéer. Torka av dem med lite hushållspapper och gör en ölsmet genom att blanda öl med vetemjöl. Vispa runt med en gaffel tills att mjölet har lösts upp i ölen. Salta och peppra. Vänd halloumiskivorna i ölpaneringen och täck de därefter i rikligt med panko. Tryck till med händerna så att det fäster ordentligt och stek de därefter i en stekpanna i rikligt med rapsolja. Välj en smaklös rapsolja. Stek tills att halloumin är krispig och gyllenbrun runt om.

Servera halloumin med brödsalladen, dillmajonnäsen och en skiva extra lime. Nomnom!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.