Jag odlar egen grönkål som förvälls och fryses in på hösten. När jag sedan ska göra grönkålsstuvning, så tinar jag upp och strimlar grönkålen i en matberedare (med 2 dl vatten). Sedan gör jag grönkålsstuvningen enl. det här receptet 🥰
July 18, 2023
500 g grönkål
2 msk smör
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
2 msk potatismjöl
1 krm riven muskotnöt (eller mer efter smak)
Tag en kastrull och lägg i en klick smör.
Lägg i grönsaksbuljongtärningen och rör om tills den löser upp sig.
Tillsätt den strimlade grönkålen, vattnet och grädden samt potatismjölet. Rör om noga och låt det koka upp och sedan sjuda ca 10 min (tills grönkålen har mjuknat) och såsen blir till stuvning. Ta från värmen.
Tillsätt riven muskot (efter smak). Om ni vill ha mer salt och svartpeppar, så får ni tillsätta det (jag brukar hoppa över det).
Servera gärna grönkålsstuvningen med stekt fisk, kokt potatis och grönsaker.