Bechamelsåsen med parmesan gör att lasangnen når en ny nivå😋
July 17, 2023
Lasangeplattor
1 st zuccini
6 st stjälkar grönkål
2 st gul lök
1 msk olja
3 st vitlöksklyftor
1 st grönsaksbuljong
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
Salt & peppar
Örter enligt smak och tycke (t.ex.oregano, basilika, persilja, timjan)
1 st tetrapack röda linser
3 msk smör
3 msk maizena
5 dl mjölk
2 dl parmesanost
Salt & peppar
Lite muskotnöt och vitpeppar.
Riv zuccinin och hacka löken och vitlöken. Fräs zuccini, grönkålen och löken i oljan.
Tillsätt tomatpuré och fräs tillsammans med zuccinin.
Skölj linserna och häll i tomatkross, grönsaksbuljongen samt linserna.
Låt koka ca 15-20 min medan du gör bechamelsåsen
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt maizena under omrörning.
Tillsätt sedan lite mjölk i taget under konstant omrörning och låt puttra så att det blir en sås.
Rör till sist i parmesan och smaka av med salt, peppar, muskot och vitpeppar.
Varva lasangeplattor med linsfyllningen och bechamelsås. Toppas med massa ost och basilika.
Tillagas i ugnen på 200°C, 30-40 min och avnjuts med en god sallad.🥗