Även om man är på semester så måste man äta middag och äta ute varje dag kan bli rätt dyrt i längden. Men bara för att man ska äta hemma så kan man ju fortfarande äta gott! Denna rätten kostade oss under 200 kr för fyra personer (inklusive pommes och bearnaisesås till barnen) och smakade som en sommardag vid medelhavet. Sjukt gott och lagades i ett nafs! Spara och testa du också för lata sommardagar!
Original recept från www.instagram.com
July 18, 2023
500 g lövbiff
10 st kalamataoliver
4 st stora kapris
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
6 st blad basilika
65 g ruccola eller annan salladsmix
1 st mozzarella
2 st tomater
1 st rödlök
Crema di balsámico
Olivolja
Salt
Peppar
Salta och peppra lövbiffen på båda sidorna.
Hacka oliver och kapris. Lägg i en skål och häll över 1 msk olivolja och citronsaft. Hacka i basilikan.
Lägg salladen på ett fat eller en större skål. Skiva i tomaterna och rödlöken. Ringla över olivolja, salt och peppar. Toppa med mozzarella och ringla över creme di balsámico.
Stek lövbiffen snabbt på hög värme och lägg upp på ett fat. Strö över oliv- och kaprisröran och ät tillsammans med salladen. NJUT!