Från vår kokbok, tänker att det kan va gott å byta ut kycklingen till kikärtor istället
July 17, 2023
1 st kyckling (ca 1 kg)
2 st gula lökar
1 - 2 st vitlöksklyftor
2 msk olja
1.5 tsk ingefära
1.5 msk koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 krm kryddnejlika
2 krm kanel ca 2 msk curry
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
(2-3 msk mango chutney)
2.5 dl naturell yoghurt
Tina fryst kyckling, se s 278 och skär den i bitar, se 280. Tag garna bort skinnet. Skala och hacka lök och vitlök.
Värm oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och alla kryddor tills löken börjar bli mjuk.
Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i kryddblandningen. Tillsätt salt, peppar, ev mango chutney och rör ner lite yoghurt i taget.
Koka under lock på svag värme 30-40 min.
Koka ris under tiden, se Kokt ris s 22. Med gurkmeja i kokvattnet får riset vacker gul färg.
Servera Chicken curry med riset, dessutom med chutney, bitar av ananas eller banan, Raita, se s 291 och Cha-pati, se nedan.