Spröda grottor med blåbär och lite vit choklad i (eller gör som jag, skippa blåbären och ta svartvinbärssylt istället). Otroligt gott och lättbakat! 🥰
July 17, 2023
200 g smör
4.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
250 g blåbär
2 msk socker
0.5 tsk maizena
1 msk vatten
50 g vit choklad
Börja med blåbärskompotten. Värm upp blåbären i en kastrull tillsammans med sockret. Blanda ihop maizena och vatten och blanda ner detta i blåbären. Koka upp och låt småkoka till önskad konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och tillsätt ner i bunken. Blanda väl till en smidig deg.
Dela upp degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i muffinsformar och gör en fördjupning i mitten.
Dela den vita chokladen i små bitar och lägg ner en bit i varje kaka. Klicka därefter i blåbärskompott.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.