En jättegod sommarefterrätt med recept från Gottigheter på Instagram, se länk i se mer. Kul att testa något nytt tillbehör till jordgubbarna och detta gick hem hos gästerna. 🍓 Tips är att göra chokladbitarna väldigt små, vi gjorde de något stora.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 2, 2023
200 g jordgubbar
En halv msk citronsaft & zest från citronen
1 dl vispgrädde
1 st äggula
1 msk strösocker
En halv tsk vaniljpulver
50 g vit choklad
Marinera jordgubbarna först. Skär jordgubbar i fyra och pressa citronsaft över och zest. Låt stå.
Sen är det dags att rosta chokladen. Detta steget kan dock skippas för ett enklare recept. Hacka chokladen i små bitar. Mindre än på vår bild (kolla Gottigheters inlägg i se mer för att se hennes bild. Vi gjorde det lite för stort). Lägg på bakplåtspapper på plåt och kör i ugn typ 5 min i 175 grader. Håll koll! Chokladen ska bli gyllene. Men ja, inte bränd. Låt svalna.
Sist ut gör vi råkrämen. Genom att vispa socker, äggula & vaniljsocker fluffigt - cirka 5 min. Vispa vispgrädden separat till önskad konsistens, blanda sedan i äggblandningen i grädden och blanda runt. (Inte elvisp). Njut!