100 g jordgubbar
0.5 dl dansukker gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrÀdde
3 st Àgg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl mjölk
1 msk lavendel, torkad
2 msk strösocker
Jordgubbsmousse: Mixa jordgubbar till en puré och koka tillsammans med gelésocker i ca 1 minut. Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen och rör ner vaniljsockret. LÄt svalna helt. Vispa grÀdden och vÀnd ner den kalla jordgubbsgelén. StÀll i kylskÄpet minst 1 timme.
RulltÄrta: SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Vispa Àgg och strösocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker, vÀnd ner i smeten. TillsÀtt mjölken och rör om. Bred ut smeten pÄ en lÄngpanna med ett bakplÄtspapper, 30x40 cm. GrÀdda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Garnering: Blanda under tiden lavendel och strösocker, strö ut pÄ ett bakplÄtspapper. Ta ut rulltÄrtan frÄn ugnen och vÀnd över den pÄ det sockrade bakplÄtspappret och lÄt svalna. Dra försiktigt bort pappret som rulltÄrtan bakats pÄ och bre ut moussen jÀmnt över botten. Rulla ihop botten med hjÀlp av bakplÄtspappret och stÀll i kylskÄpet innan servering.