En av godaste jordgubbstĂ„rtorna. Enkel att baka Ă€r den ocksĂ„. Ălskad av stora som smĂ„. SĂ€llan har jag varit med om nĂ„gonting sĂ„ gott som den hĂ€r jordgubbstĂ„rtan.
May 19, 2022
Fyllning :
4 dl vispgrÀdde
200 g philadelphiaost
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g jordgubbar, i smÄbitar
TÄrtbotten :
4 Àgg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Egen tĂ„rtbotten: Börja med att sĂ€tta ugnen pĂ„ 175°c över/undervĂ€rme och klĂ€ en springform, 20 cm med bakplĂ„tspapper â höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gĂ€rna med kokos. StĂ€ll Ă„t sidan.
Vispa upp Àgg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, vispa med elvisp i ca. 5 minuter. TillsÀtt sedan de torra ingredienserna och vÀnd försiktigt runt till en klumpfri smet.
HÀll smeten i formen och grÀdda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och lÄt svalna innan du delar i fyra bottnar.
Fyllning: Vispa upp grÀdde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skÄl vispa med elvisp till ett fast fluff. VÀnd i jordgubbarna som Àr finhackade och rör ihop försiktigt tills allt blandats vÀl.
Montering: Tag fram tÄrtbottnarna och lÀgg den tjockaste botten pÄ ett tÄrtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lÀgg sedan pÄ nÀsta botten. Upprepa till sista tÄrtbotten och spackla sedan tÄrtan med grÀdde
Dekorera gÀrna med fÀrska jordgubbar.