Underbar kladdkaka med vit choklad och hallon. Perfekt kombo som är så gott med en klick grädde till!
May 18, 2022
2 st ägg
1,5 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
2.5 dl vetemjöl
1,5 dl hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröda en springform på ca 20 cm i diameter.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröda en springform på ca 20 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och smält chokladen i smöret.
Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och smält chokladen i smöret.
Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Vispa till sist i mjölet.
Vispa ner sockret och ett ägg i taget. Vispa till sist i mjölet.
Häll ner smeten i formen, strö på hallonen.
Häll ner smeten i formen, strö på hallonen.
Grädda i 15-20 minuter. 15 minuter = Jättekladdig, 20 minuter, ganska lite kladdig
Grädda i 15-20 minuter. 15 minuter = Jättekladdig, 20 minuter, ganska lite kladdig