Bjud på en daimpannacotta till dessert och imponera stort på dina gäster. Servera pannacottan med vispgrädde.
May 18, 2022
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim
Topping : 1 dubbeldaim
Till servering : ev vispad grädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
Ta upp vaniljstången. Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
Häll upp i glas eller små burkar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar
Topping: Hacka daimen och strö den över pannacottorna vid servering.
Till servering: Servera ev. med grädde och bär.