Underbara bullar bakade på havremjölk. Perfekta till stranden ☀️🌊🏝
July 13, 2023
50 g jäst
5 dl havremjölk
1.5 dl strösocker
1 nypa salt
13 - 15 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
Smör eller margarin
Strösocker
Kanel
1 st ägg
Pärlsocker
2 msk havremjölk
Smula jästen i en bunke
Smält smöret eller margarin i en kastrull och tillsätt havremjölk, värm tills fingervarmt.
Häll vätskan över jästen och blanda väl!
Tillsätt socker och salt och blanda väl
Tillsätt mjölet lite i taget så att degen inte blir för hård, den skall släppa från kanterna på bunken.
Arbeta degen i maskin eller för hand i ca 10 minuter.
Täck med bakduk och jäs degen minst 30 minuter.
Kavla ut degen på ett bakbord till en rektangel, bred på smör eller margarin, strö på socker och kanel. Rulla ihop till en rulle som är ganska lös. Skär rullen i önskade bitar, jag brukar göra dom några cm tjocka.
Lägg på bakplåtspapper klädd plåt och jäs ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 220 grader under tiden.
Vispa upp ägget och tillsätt havremjölk. Pensla bullarna och strö på pärlsocker.
Grädda bullarna ca 10-12 minuter beroende på vilken ugn man har. Låt svalna under en bakduk.