Möra, smakrika och fantastiskt goda! Går att förbereda dagen innan och låta marineras över natten.
July 11, 2023
1.5 kg tunna revbensspjäll
1.5 l vatten
3 kalvbuljongtärningar
3 msk arlas smör- & rapsolja
3 msk chilisås av ketchuptyp
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
0.5 tsk salt
Dela revbensspjället på mitten eller i tre delar så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka i ca 1 tim. Ta upp det, låt rinna av och svalna.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär spjället i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera minst några timmar. Ta upp revbenen och grilla på hög värme, vänd ofta, använd marinaden för att pensla på under grillningen.
Ät direkt, smaklig måltid!