Här kommer ytterligare ett sådär enkel och göttig måltid! 😁 Detta sköter sig själv i ugnen, när du rör ihop dippsåsen. 💪🏼
Original recept från www.instagram.com
July 20, 2023
1 st sötpotatisar
1 pkt varta bönor
1 näve blandade nötter
1 st rödlök
1 st rödkål
Saltade majsnachos
1 msk sambal oelek
3 msk neutral olja
1 st lime, pressad saft
1 msk mald spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 msk hackad oregano
2 st skvätt lime
2 tsk honung
1 nypa salt
1 st vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonnäs
Sätt på ugnen på 220 grader.
Skär sötpotatisen i små tärningar och rödlöken i större bitar.
Skölj svarta bönorna i kallt vatten.
Blanda runt potatis, nötter, bönor och rödlök i en skål, tillsammans med kryddblandningen.
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk och får färg, 20–30 min. Vänd runt efter halva tiden.
Riv vitlöken och färsk oregano.
Rör ihop allt till såsen i en skål. Smaka av balansen mellan sött och surt.
Riv rödkålen med potatisskalare.
Lägg upp en handfull med nachos i 2 skålar, med den rostade sötpotatisblandningen. Toppa med sås och rödkål.