Jag säger bara: GOTT!! Hett, klibbigt och krispigt. Kanske återkommande i mitt kök kan man säga! 😂 Dessa filebitar, som ugnsrostats i het koreansk marinad alltså…🤤 Ett enkelt recept även om det är flera ingredienser, men det kan inte gå fel! Kom ihåg att förpreppa den picklade moroten bara. -Ni måste prova!! 🔥🔥🔥
Original recept från www.instagram.com
July 24, 2023
1 st stor sötpotatis
1.5 msk rostad sesamolja
2 msk tamari
2 msk gochujang
1 msk honung
1 st stor bit ingefära
1 st vitlöksklyfta
200 g filebitar
Salt och peppar
2 msk rostade sesamfrön
0.5 dl majonnäs
2 portioner ris
Picklad morot
1 bit gurka
6 - 8 st mangoldblad
1 st salladslök
Sätt ugnen på 220 grader.
Skär sötpotatisen i små kuber, häll i en skål med sesamolja och lite salt och blanda väl.
Riv ingefära och vitlök i en skål tillsammans med gochujang och tamari. Rör ihop till en jämn marinad.
Ta 2/3 av marinaden och vänd runt filebitarna i den så det täcker alla sidor.
Ta filebitarna och sötpotatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen ca 20min tills de får färg. Kör på grillfunktion de sista 5 min för lite extra färg.
Sätt på riset.
Ta resten av marinaden och blanda ihop med majonäs. Smaka av med salt.
Skär salladslöken och mangolden i mindre strimlor. Skiva en bit gurka.
Fördela riset i två skålar, med rostade filebitarna och sötpotatisen, tillsammans med grönsakerna, toppat med sesamfrön och yumyum-sås.